Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Nawóz do ogórków i roślin dyniowatych
Skład
Azot 12% (N), Fosfor 6% (P₂O₅), Potas 15% (K₂O), Magnez 4% (MgO), Siarka 19% (SO₃)
Dostępna gramatura
Zalety
- do stosowania przed siewem i pogłównie
- poprawia walory smakowe
- chroni przed czynnikami stresowymi
- zapewnia bujne kwitnienie i owocowanie
Dowiedz się
więcej o nawozie
Wieloskładnikowy nawóz mineralny do ogórków i roślin dyniowatych, takich jak cukinie, dynie, patisony i melony zawiera zbilansowaną zawartość podstawowych składników pokarmowych, przede wszystkim zbilansowaną ilość fosforu do potasu, które wpływają na wzrost, kwitnienie, owocowanie i dojrzewanie owoców. Stosując odpowiedni nawóz zabezpieczasz swoje uprawy przed chorobami i oznakami niedoborów pierwiastków, jakimi w przypadku ogórków są powszechnie występująca wiotkość, czy pękatość.
Kiedy stosować produkt?
Dawkowanie
Rośliny uprawiane w gruncie: 20 – 30 g/m2,
Rośliny uprawiane pod osłonami: 30 – 50 g/m2
Nawóz stosować 2-3 razy w sezonie wegetacyjnym, nie częściej niż co 3 tygodnie.
Sposób stosowania
Nawożenie pogłówne
50 g nawozu równa się zawartości jednej garści.
Rozsyp odpowiednią ilość wokół roślin.
Wymieszaj z wierzchnią warstwą gleby.
Podlej rośliny od dołu.